Oberlo-recension (aug 2022): Migrering från nedlagda Dropshipping App

Om du prenumererar på en tjänst från en länk på den här sidan kan Reeves and Sons Limited tjäna en provision. Se vår etik uttalande.

Oberlo är en framstående dropshipping app med planer på att lägga ner all verksamhet i juni 2022. Vår tidigare Oberlo-recension talade mycket om Shopify-exklusiv dropshipping lösning, men Shopify så småningom köpte appen och fattade beslutet att upphöra med verksamheten. I likhet med många förvärv inom teknikområdet, Shopify verkade ha köpt Oberlo av flera skäl, men främst för att erbjuda en helt integrerad dropshipping lösning, samtidigt som tekniken från Oberlo kombinerades med verktyg som de tyckte var mer tilltalande.

Efter övervägande, Shopify beslutade att använda en tredjepartsapp som heter DSers som primär dropshipping lösning. Vi är inte säkra på hur mycket av Oberlo-tekniken som överfördes för partnerskapet, om alls, men en sak är säker: Oberlo finns inte längre, och alla tidigare Oberlo-användare måste överföra sina konton till DSers, eller ett alternativ dropshipping app, för att upprätthålla något slags dropshipping funktionalitet.

Hur man migrerar till annan Dropshipping Appar (samtidigt som du behåller ditt lager)

För alla Oberlo-handlare är målet att behålla allt ditt lager, men överföra det till en annan dropshipping app utan problem. Det är också viktigt att din nästa dropshipping app har en lovande framtid, integreras väl med Shopify, och tillhandahåller verktyg som liknar vad Oberlo hade från början.

Shopify rekommenderar sin tredjepartspartner DSers, vilket definitivt är en hållbar lösning, men vi kommer också att täcka migrering från Oberlo till andra populära appar som kan verka mer tilltalande, beroende på din situation.

Några av de populäraste apparna att migrera till från Oberlo inkluderar:

Som ett alternativ kan du välja en dropshipping app med egen produktkälla – inte från AliExpress – där du inte skulle kunna överföra produkter från Oberlo. I den situationen letar du med största sannolikhet efter en nystart med ett annat system, eller så vill du prova utskrift på begäran. Några av dessa alternativ inkluderar:

Hur man migrerar från Oberlo till DSers

Som det rekommenderade Oberlo-alternativet från Shopify, DSers är förmodligen det bästa du har för att behålla liknande funktioner och överföra ditt lager utan problem.

Gå igenom dessa steg för att få det att hända.

Logga in på din Oberlo-instrumentpanel och klicka på Hem.

Oberlo till DSers migrering

Klicka på Lägg till app knappen för att installera DSers. Se också till att du fortfarande har Oberlo installerat på din Shopify konto så att migreringsverktyget kan matcha de två kontona.

DSers app flyttar från Oberlo recension

Fortsätt med följande steg:

  1. Skapa ett DSers-konto (eller logga in på ditt DSers-konto om du redan har ett).
  2. Leta efter Börja migrera knappen och klicka på den.
  3. Vänta tills du ser en framgång meddelande som bekräftar att migreringen har slutförts.

Så här händer efter migreringen:

  • Denna process överför allt lager, beställningar, inställningar och importer från Oberlo till DSers.
  • Ditt Oberlo-konto byts till Läs bara, vilket betyder att du inte kan justera något annat på Oberlo-kontot.
  • Du får en gratis prenumerationsplan på DSers, med möjlighet att uppgradera till en premiumplan.
  • Du kan komma åt alla inventarier under DSers-appen istället för Oberlo-appen i Shopify instrumentbräda.

Hur man migrerar från Oberlo till Ali-beställningar

Ali Orders by Fireside Apps erbjuder en snygg instrumentpanel, gratis Chrome-tillägg och snabb migrering för att flytta alla Oberlo-produkter till Ali Orders.

För att få det att hända, installera Ali Orders till Shopify.

lägg till app-knapp

Du bör se ett meddelande om att överföra data från Oberlo till Ali Orders. Klicka på Synka med Oberlo knapp.

synkronisera med Oberlo-knappen

Du måste installera Ali Orders Chrome-tillägg innan du kör synkroniseringen.

installera tillägg

Oberlo bör öppnas på en separat flik, och du kommer att se en Synkronisera framstegsprocent i Ali Orders instrumentpanel.

synkroniserar med Oberlo När allt är klart bör du se dina Oberlo-produkter och beställningar på lämpliga Ali-ordersidor. Tänk på att inga inställningar överförs till Ali Orders, så du kan behöva justera dem.

Hur man migrerar från Oberlo till EPROLO

EPROLO är en dropshipping och print-on-demand-lösning med snabba leveranstider, låga kostnader och alternativ för direktkontakt med produktleverantörer. Det krävs bara några få manuella steg för att flytta Oberlo-produkter till EPROLO.

Börja med att installera EPROLO till din Shopify lagra.

EPROLOI EPROLO-instrumentpanelen, gå till Importera Ali-produkt. Klistra in en AliExpress-URL från ditt Oberlo-konto. Klicka på Importera knapp.

importknappen

För att hitta demdividubbla AliExpress-URL:er, gå till Oberlo och klicka på valfri produkt. Scrolla till länken under AliExpress Produkter. Detta öppnar AliExpress produktsida, där du kan kopiera URL:en.

hämta Oberlo URL

Nästa steg, navigera till Importera Lista i EPROLO. Klicka på Tryck för att lagra knapp för alla produkter du vill synka med EPROLO och din Shopify lagra.

tryck för att lagra

Efter det kommer du att se objektet i Mina produkter lista och på din Shopify lagra.

mina produkter - Oberlo recension

Hur man migrerar från Oberlo till Spocket

Spocket gör susen för dropshippers genom att erbjuda fler lokala leverantörer, särskilt till amerikanska och brittiska dropshippers. På så sätt får du betydligt snabbare frakt, och ofta varor av högre kvalitet. Spocket synkar även med AliExpress för att kombinera din försäljning från olika leverantörer.

Att flytta Oberlo produkter till Spocket, börja med att installera Spocket app till Shopify.

lägga till spocketInstallera AliScraper Chrome-tillägget från Spocket. Se också till att båda Spocket och Oberlo är installerade på densamma Shopify butik och att du har samma språkinställningar konfigurerade för båda apparna.

Med AliScraper-tillägget aktivt, gå till Produkter fliken i Oberlo. Du bör nu se en Flytta Produkter till Spocket knapp. Klicka på det.

migrera produkter från Oberlo

AliScraper-tillägget tar över för att migrera alla dina Oberlo-objekt, varefter du kommer att se dem listade i Mina produkter sida i Spocket.

Aliscraper från Oberlo recension

Migrera Oberlo orderdata till annan Dropshipping appar

Vissa av tredjepartsapparna – som inte är DSers – begränsar migreringen från Oberlo till din produktdata. Men om du också vill migrera orderdata måste du exportera dem manuellt från Oberlo.

Gå bara till Oberlo, klicka på Beställningar, välj sedan Exportera knapp. Vissa av apparna har sina egna sätt att importera beställningsdata, eller så kanske du får hantera de senaste beställningarna i ett Excel-kalkylblad.

Oberlo recension för att exportera

Vanliga frågor om Oberlo-avstängningen

Med Oberlo-avstängningen i juni 2022 betyder det att du förlorar åtkomst till hela ditt konto och alla dina produkter, tillgångar och kontouppgifter kommer att raderas.

Med en sådan pålitlig dropshipping app stängs, handlare har frågor som behöver svar. Vi är här för att hjälpa till. Se de vanliga frågorna nedan för att lugna dina nerver och se till att all data från Oberlo överförs på rätt sätt.

Vilka är mina alternativ om jag vill behålla Dropshipping?

Du har flera alternativ att överväga innan Oberlo lägger ner verksamheten:

  1. Migrera all Oberlo-data till den rekommenderade DSers-appen för den mest skenbara upplevelsen.
  2. Migrera all Oberlo-data till en annan tredjepartsapp med liknande funktionalitet. Vi föreslår att du testar flera dropshipping appar för att se vilka som passar din verksamhet bäst. Men du kanske inte blir lika bra av en migreringsprocess sedan dess Shopify stöder inte någon app förutom DSers.
  3. Låt helt enkelt ditt Oberlo-konto förfalla den 15 juni 2022. Efter det datumet avinstalleras Oberlo från din Shopify konto, och all data går förlorad.

Kommer jag att förlora allt?

Inte om du vidtar nödvändiga åtgärder för att migrera Oberlo-data till en ny dropshipping app före 15 juni 2022.

Alla kommer att förlora sina Oberlo-konton det datumet, men det finns gott om alternativa appar - varav många fungerar på samma sätt som Oberlo - att flytta din data till. DSers rekommenderas av Shopify, men vi har listat flera andra i den här artikeln.

Varför slutar Oberlo?

Det är svårt att säga. Shopify förvärvade Oberlo 2017, vilket fick det att se ut som att e-handelsjätten hade planer på att etablera en inbyggd integration för en förbättrad dropshipping erfarenhet. Det gick flera år, och det är ungefär vad Shopify gjorde. De ändrade inte appen så mycket, men de fortsatte utvecklingen; och de slog ett "By Shopify”-etikett på Oberlo i sin App Store.

Men ändå, Shopify gjorde så småningom tillkännagivandet att stänga ner Oberlo, vilket markerade slutet den 15 juni 2022.

Oberlo och Shopify ange att avstängningen ligger i handlarnas bästa och att de flyttar alla dropshipping operationer till en mer "optimal" tredjepartsapp som heter DSers. Vi vet att det hela är väldigt vagt, men här är några spekulationer om potentiellt vad som hände:

  • Kanske Shopify förvärvade Oberlo för att slå ut all konkurrens som det utgjorde för sin sanna partner, DSers.
  • Kanske Shopify förvärvade Oberlo, körde tester och fann att DSers faktiskt var en starkare dropshipping produkt. Så, Shopify kan ha beslutat att minimera sina förluster på Oberlo-köpet genom att helt enkelt stänga av den och vända sig till en tredjepartsapp.
  • Kanske var Oberlo för dyr att driva, eller så var det inte tillräckligt lönsamt. Shopify kan ha sett detta som ett test och istället beslutat att återgå till att låta en tredjepartsutvecklare hantera komplexiteten i dropshipping.
  • Kanske Shopify planerade att förvärva Oberlo för att få vissa element, som dess kod för att hitta dropshipping produkter, gränssnittet eller till och med personer som arbetade på Oberlo. I det här fallet kan de ha sett det som mer ekonomiskt att helt enkelt köpa företaget, ta det de behövde och sedan stänga ner resten av appen.

Det finns många scenarier som kunde ha spelat ut, men dessa är de vanliga misstänkta. Oavsett, vi har sett det sista av Oberlo, så bara tiden får utvisa om vi märker några delar av det förflutna Oberlo integrerat i Shopify, eller om det var mer av ett strategiskt eller lönsamt spel.

När är sista dagen jag kan komma in på mitt Oberlo-konto?

Juni 15, 2022 är det viktigaste datumet att komma ihåg om Oberlo-avstängningen. Det beror på att all data från ditt konto raderas efter det datumet, och det finns inget sätt att komma tillbaka till ditt konto eller hämta tidigare data.

Några andra datum att komma ihåg:

  • Maj 11, 2022: Den allra sista dagen får du skapa ett nytt konto och sätta Oberlo-appen på din Shopify lagra.
  • Maj 12, 2022: Datumet då Oberlo-appen tas bort från Shopify App Store, så du kommer aldrig att se den i butiken igen, och du kan inte installera den.

Får jag en återbetalning för en oanvänd Oberlo-prenumeration?

Ja.

Alla premium Oberlo-prenumerationer har möjlighet att få en återbetalning, varav några sker automatiskt. Vi uppmuntrar dig att avsluta ditt Oberlo premiumkonto så snart som möjligt för att säkerställa att du får största möjliga återbetalning, eftersom de verkar återbetala handlare baserat på när du faktureras.

Tänk på att återbetalningarna beror på var du fakturerades för Oberlo från början:

  • Fakturering på Oberlo: Du får en direkt återbetalning efter att du avslutat ditt konto, i form av din ursprungliga betalningsmetod.
  • Fakturering på Shopify: Shopify återbetalar dig i form av Shopify App Store-krediter, inte den ursprungliga betalningsmetoden.

Återigen, vi uppmuntrar dig att avbryta din nuvarande Oberlo-plan för att garantera en återbetalning. För att få det att hända måste du faktiskt nedgradera från premiumplanen till den kostnadsfria Explorer-planen.

Gör så här:

  1. Gå till din Oberlo-instrumentpanel. Klicka på ditt kontonamn i det övre högra hörnet. Klick Kontoinställningar > Din plan.
  2. Välj Byt plan knapp.
  3. Välj explorer plan.
  4. Välj alternativet att Starta plan.

Är det möjligt att exportera mina produkter, inställningar och importlista från Oberlo?

Ja, men det beror på vilken app du planerar att använda i framtiden dropshipping:

  • För DSare: Använd migreringsprocessen som beskrivs ovan för att flytta allt, som produkter, importer och inställningar, till DSers.
  • För någon annan tredje part dropshipping app: Du måste manuellt exportera beställningar från Oberlo med en XLSX-fil eller CSV. De flesta av dem har också automatiska produktmigreringsmetoder som beskrivs i våra handledningar tidigare i den här artikeln.

Finns det ett sätt att få mina Oberlo-fakturor efter att appen är borta?

Ja.

Men det beror på hur du faktureras. Vissa handlare faktureras för Oberlo-appen Shopify, medan andra betalar via Obero-instrumentpanelen.

Om du blir fakturerad via Oberlo är alla fakturor tillgängliga genom att mejla den här adressen: [e-postskyddad] Begär helt enkelt dina tidigare Oberlo-fakturor så skickar de dem till dig.

Om du blir fakturerad Shopify, hittar du dina fakturor i Shopify instrumentbräda. För att hitta dem, gå till Inställningar > Fakturering.

Hjälp! Min migration fungerar inte!

För att börja, se till att du har installerat både Oberlo och DSers appar på Shopify instrumentbräda. Om du redan hade DSers installerade före detta tillkännagivande kan ditt konto ha svårt att matcha DSers med Oberlo. I så fall bör du kunna välja vilken app du ska använda som datareferens. Detta är viktigt för att flytta över saker som prissättningsregler.

Om du fortfarande har problem med att migrera från Oberlo till DSers, kontakta Oberlos supportteam på [e-postskyddad] Det finns också en livechattmodul i Oberlos instrumentpanel där du kan hitta hjälp.

Tyvärr, Shopify och Oberlo kommer inte att ge mycket kundsupport om du planerar att migrera data från Oberlo till en app förutom DSers. Men beroende på dropshipping app, kanske du kan kontakta just den apputvecklaren för att få hjälp med hur man manuellt flyttar data från Oberlo till deras app.

Vilka element överförs om jag bestämmer mig för att migrera till DSers?

Nästan all data från ditt Oberlo-konto flyttas över till DSers-appen, inklusive:

  • Lager
  • Import
  • Beställningar (tidigare och nuvarande)
  • Inställningar

Viktigt: Leveransspårningsdata finns kvar i Shopify instrumentbräda. Så du kan inte hitta några av dina fraktspårningskoder inom DSers som du skulle hitta med Oberlo. Det är dock fortfarande tillgängligt genom att logga in på din AliExpress eller Shopify konton.

Får jag samma funktioner med DSers som jag hade i Oberlo?

Inte precis, men det är nära.

Till att börja med stöder DSers ett brett utbud av språk, liknande hur Oberlo erbjöd översättningar. Några av språken inkluderar engelska, italienska, spanska, franska och tyska. Vad som är bra är att dina språkinställningar från Oberlo automatiskt överförs till DSers.

Dessutom kan du förvänta dig att dessa funktioner är ganska lika i DSers som det var i Oberlo:

  • Automationer
  • Individubbla beställningar
  • Bulk order
  • Direkt AliExpress-plockning
  • Direktimport från AliExpress
  • Synkronisera med din Shopify lagra
  • Kostnadseffektiva fraktmetoder
  • Lagerhantering
  • varianter
  • Automatisk prissättning
  • Spårningsnummer
  • Beställningsstatusuppdateringar
  • Ett Chrome-tillägg
  • Importera listor
  • Trendiga leverantörer

Är det gratis att registrera sig för DSers?

Ja.

DSers erbjuder ett gratis Basic-konto. Faktum är att alla Oberlo-användare automatiskt placeras på Basic-planen, varefter du kan uppgradera till en av de många premiumplanerna för fler funktioner.

Planerna inkluderar:

  • Avancerat: $ 19.90 per månad
  • Pro: $ 49.90 per månad
  • Företag: $ 499 per månad

Varför gjorde Shopify Välj DSers som ny Dropshipping App i första hand?

Med Shopifys beslut att stänga Oberlo, svaret på denna fråga är ren spekulation. Förklaringarna av Shopify och Oberlo är ganska vaga, men DSers har en strikingly liknande gränssnitt och funktioner som Oberlo. Så det är möjligt Shopify fann det mer ekonomiskt att samarbeta med en tredjepartsapp än att gå vidare med sitt eget förvärv av Oberlo. Eller så kanske de kände att DSers slog ut Oberlo i vissa områden. Det är inte helt klart.

Är det nödvändigt att välja DSers? Eller kan jag gå med en annan app?

Nej, det här är faktiskt en underbar tid att utforska andra dropshipping appar som kan ha funktioner som du saknade från tidigare. Det är också möjligt att hitta billigare lösningar, eller de som ger starkare produkter för din nisch.

Emellertid Shopify rekommenderar starkt DSers som dess officiella dropshipping partner. De har en direkt migrering för all Oberlo-data och anger till och med att det inte är helt möjligt att exportera all din data manuellt, så du kanske måste skapa nya produkter eller börja om från början när det gäller dina inställningar om du väljer en dropshipping app utanför DSers.

Vår gamla Oberlo-recension

Om du är intresserad av vår gamla Oberlo-recension – för jämförelse eller arkiveringsändamål – kan du se den nedan. Tänk på att Oberlo upphörde med sin verksamhet i juni 2022, efter köpet från Shopify, som bestämde sig för att avveckla Oberlo till förmån för en tredje parts app med högre prestanda för dropshipping, kallade DSers.

En färgglad megafonillustration

Gratis webbseminarium: Hur man snabbt startar en lönsam Dropshipping HITTA BUTIK

Lär dig hur du hittar produkter med hög marginal, importera dem till din butik och börja sälja - snabbt.

Oberlo är inte en fullständig e-handelsplattform, utan snarare en tillägg du kan installera på webbplatser byggda på Shopify och andra platser.

Oberlo är skapat för att hjälpa människor få tillgång till e-handelsmiljön så snabbt och kostnadseffektivt som möjligt dropshipping Plats. Om du inte har hört talas om dropshipping Tidigare handlar det i huvudsak om att ta bort lagrings- och genomförandeproblem från din försäljningsprocess.

Istället för att köpa föremål, lagra dem och skicka dem till kunder när de gör ett köp gör du bara en beställning hos en leverantör när en kund köper en produkt som listas på din webbplats. Med Oberlo kan du exportera produkter från AliExpress och liknande webbplatser direkt till din Shopify lagra.

Oberlo grundades 2015, men det har vunnit mycket popularitet under de senaste åren. Idag är det en av de mest populära applikationerna i Shopify marknad.

Målet med verktyget är att snabbt importera produkter till dropship medan du lutar dig tillbaka och har Oberlo-paket och skickar produkterna till dina kunder.

En fördel för Shopify kunder är att Oberlo kommer förinstallerat för nytt Shopify användare så att handlare snabbt kan söka efter och lägga till produkter direkt från när de registrerar sig Shopify.

Oberlo recension - shopify app store

Även om Oberlo är tillgänglig över hela världen, är det värt att notera att det exklusivt fungerar med Shopify butiker. Om du vill köra en dropshipping affärer med en WordPress-webbplats eller något annat, då måste du prova en annan applikation.

Fortfarande, det faktum att Oberlo bara arbetar med Shopify kommer inte att vara för mycket problem för de flesta. Shopify är en av de mest populära och funktionspakade plattformarna för dagens köpare. Det är långt före många konkurrenter, och det är ganska prisvärd också.

Om du är nybörjare i e-handelsvärlden tar det bara några minuter att starta en butik med Shopify och lägg Oberlo till blandningen.

När du har skapat ett konto på Shopify, kan du söka efter Oberlo i app store och installera det med ett klick på en knapp. Med Oberlo behöver du inte fylla i alla dina beställningar på egen hand. All din försäljning på Shopify synkronisera omedelbart med Oberlo. När du hittat den produkt du vill sälja och publicera den i din butik, behöver du bara kontrollera dina beställningar i Oberlo med orderknappen.

När du klickar på orderknappen öppnar Oberlo AliExpress, visar inköpshistoriken och lägger till de produkter du behöver i din kundvagn. Därifrån fyller du bara i leveransinformationen och du är på väg till en lycklig kund.

Efter att beställningen har skickats uppdaterar Oberlo automatiskt statusen i din onlineaffär och meddelar köparen. Det är en av de mest attraktiva dropshipping appalternativ runt eftersom det är så enkelt att använda!

Låter ganska bra, eller hur? Låt oss se om det är värt dina pengar.

Btw, här är en video granskning av Shopify skapad av min kollega Joe.

YouTube-video

Orbelo Review: För- och nackdelar

Alla produkter har sina positiva och negativa faktorer att beakta, och detsamma gäller för Oberlo. För många är detta verktyg ett av de bästa sätten att börja sälja online. Det finns dock vissa nackdelar till Oberlo också.

Oberlo -proffs 👍

  • Samtidig integration med Shopify
  • Snabb och säker produktimport från AliExpress
  • Enkel att använda gränssnitt med ett vänligt gränssnitt
  • Automatiserad produktbeställning
  • Daglig produktsynkronisering
  • Automatiskt lager och prissättning
  • Extra skalbarhet för växande företag
  • Gratis Chrome-förlängning
  • Alternativ för försäljning och spårning
  • Möjlighet att byta leverantör när du vill
  • Prissättningsmarkeringsalternativ
  • ePacket inbyggt filter

Oberlo Nackdelar 👎

  • Fungerar bara med Shopify
  • Inget alternativ att arbeta som en fristående tjänst
  • Ingen av produkterna redigeras i Oberlo
  • Endast AliExpress stöds

Oberlo Review: Funktioner

oberlo recension - oberlo hemsida

Målet med Oberlo är att ansluta din onlinebutik med tusentals leverantörer och tillverkare. På det här sättet kan du välja vissa produkter och synkronisera dem med din butik. Innehållsskapandet (för produktsidor) görs mest för dig och du behöver inte ringa för att hitta rätt leverantörer.

Det finns också den extra fördelen att du inte behöver lagra, packa eller skicka dina produkter. Du tappar viss kontroll över din produkt på det här sättet, men funktionerna från Oberlo verkar göra det enkelt för köpmannen. Du behöver inte mycket kapital för att komma igång och integrationen är ungefär lika smidig som de kommer.

Låt oss nu prata om några av de specifika Oberlo-funktionerna:

Imponerande import från leverantörer

Oberlo recension - importprodukt

Den primära funktionen du får från Oberlo är importen från AliExpress. Eftersom så många dropshippers använder AliExpress för att hitta och sälja produkter, är det konstigt varför ett sådant verktyg inte har kommit förr. Inte bara får du tillgång till tusentals leverantörer på AliExpress, utan produktbilderna, detaljerna och priserna ligger precis där för dig.

Alla som har använt AliExpress vet att det är ganska enkelt att försöka söka efter ett nyckelord och hitta en produkt som kan passa bra i din butik. Och Oberlo-systemet gör det så mycket lättare. I grund och botten kan du slutföra din vanliga surfning, men den här gången får du en Oberlo-knapp som automatiskt importerar önskad produkt till din onlinebutik. Det finns inget mer åt det.

Det finns mer

Oberlo används bara för att erbjuda en anslutning till AliExpress. Den enda olyckliga delen med det är att de flesta leverantörer kom från Kina. Så företag på annat håll skulle fastna med mycket långa leveranstider. Oberlo har dock nu lagt till två andra typer av leverantörer: Oberlo Verified Leverantörer och Oberlo Leverantörer. De vanliga Oberlo-leverantörerna är företag som har kontrollerats och övervakats på Oberlo-marknaden. Många av dem finns över hela världen och har bättre leveranstider än AliExpress. Oberlo Verified leverantörer är de bästa presterna som har valts ut av Oberlo som de bästa av de bästa.

Ett vackert gränssnitt för att hantera produkter

Oberlo granskning - hantera produkter

Liknar WordPress-konfigurationen, Oberlo instrumentpanelen har en ren meny på vänster sida för att utföra en mängd olika uppgifter. Du kan till exempel söka efter produkter, ställa in dina utvalda produkter, importera listor eller visa dina produkter. Alla artiklar i din butik är ordnade på ett rimligt sätt med information om din försäljning och intäkter för var och en.

Oberlo recension - lägg till / redigera produkt

Redigera en produkt på Shopify kan göras med ett klick, så i princip har du två instrumentpaneler i den här situationen. Ingen av produktinformationen hanteras verkligen på Oberlo-instrumentpanelen. Snarare skulle du gå till din Shopify webbplats och slutföra det.

Prova Oberlo gratis

Automatiserad orderuppfyllning

Oberlo-granskning - order uppfylla

Detta är min favoritdel av Oberlo plattform eftersom det gör dropshipping vad det ska vara: Super Easy. När en beställning kommer in via din onlinebutik, behöver du bara hitta den produkten i ditt lager och trycka på knappen Beställ produkt. Du kan lägga till några produkter i din egen kundvagn, även om varorna kommer från olika leverantörer.

Det bästa är att när du trycker på den knappen hanteras allt annat automatiskt av Oberlo. De packar och skickar föremålen så att dina kunder inte vet att du är dropshipping, och du behöver inte oroa dig för att lagra, förpacka eller skicka dina produkter.

Auto-uppdateringar av lager och priser

Inventeringen hanteras ständigt så att du aldrig säljer en artikel som är slut. Detsamma gäller för prissättning. Så om ett pris sjunker från leverantörens slut, kommer du att meddelas om du vill justera priserna på din egen webbplats.

Snabba leverantörsändringar

Oberlo-granskning - lagerhantering

Med Oberlo, får du tillgång till miljoner AliExpress och Oberlo Verified produkter. De testar för närvarande ett brett utbud av certifierade leverantörer. Det här är praktiska leverantörer och du kan kolla in betyg för att se vilka typer av produkter de levererar. Att hålla sig till en leverantör krävs inte heller. Om du märker att en annan leverantör har ett bättre pris kan ett enkelt klick på knappen växla över till den bättre.

Oberlo Recension: Leverans

Miljontals produkter finns tillgängliga för dig att välja mellan i Oberlo. Du kan söka igenom olika kategorier som skönhet, hem och smycken, samtidigt som du söker från sökfältet.

Oberlo recension - sök efter produkter

Naturligtvis kommer leveransen inte att vara ett problem med Oberlo. Det är överlägset bäst dropshipping lösning när det gäller antalet produkter. Dessutom kan du titta på varje produkt för att se saker som prissättning, färg, kvantitet och frakt.

Oberlo recension - aliexpress

Oberlo prisgranskning

Varje plan från Oberlo börjar med en 30-dagars gratis försök, ger dig en smakprov på vad du kan förvänta dig om du börjar betala. Du kan också avbryta ditt konto när som helst och gå över dina plangränser utan att påverka din beställningsprocess. En sak att komma ihåg är dock att det går över en plangräns dropshipping del av tjänsten, så du måste bearbeta beställningarna manuellt.

När det gäller prissättning är det ganska rimligt, och du har tre planer att välja mellan beroende på storleken på din butik.

  • Förrätt - För $0 får du en inställning för 500 produkter, 50 beställningar per månad, daglig produktsynkronisering, automatisk orderuppfyllelse, prissättningsautomation, en gratis Chrome-förlängning och försäljningsrapportering.
  • Grundläggande - För $ 29.90 per månad du får en inställning för 10,000 500 produkter, XNUMX beställningar per månad, allt från den tidigare planen, spårningsspårning och övervakning av orderuppföljning.
  • Proffs - För $ 79.90 per månad du får en inställning för 30,000 XNUMX produkter, obegränsade beställningar per månad, allt från tidigare plan och flera användare.

Sammantaget gillar jag Startplan, att överväga stöd för 500 produkter är ganska mycket. Grundplanen är den mest populära, och många företag kommer att behöva spårning av överföringar och övervakning av ordern.

Den kostnadsfria startplanen från Oberlo kommer säkert att tilltala många människor som inte har mycket av en budget att spendera på dropshipping strategi. Du behöver bara betala extra när ditt företag börjar skala och behöver några nya funktioner.

Med startplanen från Oberlo behöver du inte mycket i vägen för initiala medel för att starta din dropshipping företag. Du köper bara från din leverantör när en kund köper från dig, vilket innebär att du håller det inkommande och utgående kassaflödet smidigt.

Du kan tjäna din första försäljning så snart du vill med Oberlo, och när ditt företag börjar skala kan du fortfarande ta order som normalt. Processen för automatisk uppföljning kommer dock att inaktivera sig själv om du överskrider dina plangränser. Det innebär att du måste hantera frakt själv eller uppgradera till en dyrare plan.

En annan bonus med Oberlo är att du inte behöver hålla fast vid din plan om du bestämmer dig för att du vill prova en annan tjänst. Du kan avbryta planen och avinstallera din ansökan från Shopify Lagra. Det finns inga åtaganden som hindrar dig från att prova något nytt.

Prova Oberlo gratis

Oberlo Recension: Support

För att inte vara en komplett e-handelsplattform, Oberlo-företaget behandlar verkligen sitt stöd ganska seriöst. Till exempel ger en fullständig blogg information om uppdateringar, strategier och inspiration. Du kan prenumerera på nyhetsbrevet för nyheter eller kolla in information på sociala medieplattformar. Vi tycker ofta att få snabb support ofta när du skickar ett meddelande till ett företag på Facebook.

Oberlo recension - hjälpcenter

Vad gäller det verkliga köttet från supportteamet, Oberlo har ett stort forum för att prata med andra människor som använder plattformen. Forumet hanteras snyggt med svar från Oberlo, och det innehåller ämnen som hur mycket man kan förvänta sig när det gäller inkomst och hur man bygger sin egen dropshipping varumärke.

Slutligen tillhandahålls en fullständig kunskapsbas för dig som gillar att söka efter och hitta populära frågor om Oberlo. Om du inte kan hitta en situation som inträffat tidigare är det också möjligt att skicka in en biljettknapp. När det gäller stöd verkar Oberlo ha alla baser täckta.

Vad är Dropshipping?

A dropshipping affärer är ett snabbt och enkelt sätt att börja tjäna pengar online. Med den här typen av företag äger du inte de produkter du säljer. Du köper inte föremål och lagrar dem i ett lager för att skicka direkt till dina kunder. Istället väljer du produkter som du vill lägga till i din butik från en tredjepartsleverantör som AliExpress.

Med dropshippingär tillverkaren ansvarig för att tillverka varorna, transportera lager och leverera produkter till kunder över hela världen. Å andra sidan är du som återförsäljare ansvarig för att visa upp produkter för potentiella kunder, marknadsföra ditt företag och bygga ett varumärke som dina kunder kan komma efter. Du måste också se till att beställningarna går igenom din dropshipping leverantörer från dina kunder.

Som affärsmodell Dropshipping låter dig eliminera en hel del av stress från fullföljande processen. Du kan utveckla din egen e-handelsbutik utan att bara behöva använda Amazon eller eBay. Dessutom kan du välja din egen Oberlo prisguide, med markeringar som du kontrollerar, så att du kan öka dina chanser att tjäna pengar.

Medan du är ansvarig för att hantera Shopify app med Dropshippingoch se till att ditt företag kan hittas på Google, du behöver åtminstone inte oroa dig för orderuppfyllelse och leverans.

Även om Oberlo inte är det enda sättet att komma igång med dropshipping, är det ett av de mest populära valen för ett e-handelsföretag. Detta gäller särskilt för organisationer som redan har en butik Shopify.

En annan sak att tänka på om du bestämmer dig för att ta dropshipping rutt, är att du kan vara ansvarig för att leverera din egen kundsupport. Om så är fallet är det viktigt att du arbetar med en leverantör som du kan kontakta för att fråga om saker som förseningar i frakt.

Vad är AliExpress Dropshipping?

Oberlo dropshipping kallas ibland AliExpress dropshipping, eftersom Oberlo-appen låter dig välja objekt från AliExpress-leverantörer att lägga till i din butik. Med verktyg som Oberlo Chrome-tillägget kan du till och med lägga till nya produkter till din Shopify lista i sekunder.

Oberlo är dock inte det enda sättet att komma åt dropshipping genom AliExpress. Företag kan också köpa bulkprodukter direkt från AliExpress och skicka dem till sina kunder själva. I alla fall, Oberlo är det enklaste sättet att komma åt AliExpress dropshipping, där du inte behöver oroa dig för saker som att lagra produkter och uppfylla beställningar.

Med Oberlo plugin och AliExpress kan du enkelt lägga till produkter, komplett med foton och beskrivningar till din dropshipping lagra på några sekunder. För nybörjare i e-handelsvärlden är användning av Oberlo.com ofta ett mycket enklare sätt att tjäna pengar än att bygga hela ditt företag från grunden. Det finns även en gratis plan tillgänglig från Oberlo för att komma igång med grunderna.

När du har lärt dig att behärska Oberlo kan du börja arbeta med andra steg för att få ut mesta möjliga av din e-handelsverksamhet. Detta kan innebära uppgradering till pro-planen på Shopify så att du kan komma åt fler funktioner eller bara förbättra din SEO-strategi. Oavsett vad du väljer att göra nästa kommer Oberlo leveransmarknad att hålla dig i lager dropshipping produkter.

En steg-för-steg-guide för att ställa in Oberlo med Shopify

Shopify och Oberlo är en match gjord i himlen för nybörjare som vill börja sälja online så snabbt som möjligt. Shopify ger småföretagare alla verktyg de behöver för att börja sticka ut online. Den bekväma tekniken för att bygga webbplatser gör tillväxten snabb och enkel, plus att det finns en marknadsplats där du kan komma åt tilläggsverktyg och plugins för mer funktionalitet också.

Du har nu möjlighet Shopify Marketplace är där du hittar Oberlo-appen. Oberlo är det bästa verktyget för dropshipping med Shopify. Om du vill bygga en Shopify lagra där du inte är ansvarig för orderuppfyllelse på egen hand, då är Oberlo appen för dig.

Frågan är, hur kommer du igång med att ansluta Oberlo och Shopify?

Steg 1: Skaffa din Shopify Konto

setup oberlo med shopify - registrera dig för shopify

Det första steget är att skapa din Shopify konto. Gå till Shopify och klicka på "Starta gratis testversion" om du vill få en smakprov på de tjänster du kan förvänta dig innan du loggar in på den streckade linjen. När din fjorton dagars gratis testperiod är över måste du välja vilken Shopify prissättningspaketet är rätt för dig.

Kostnader för basic Shopify börja på $29 per månad. Om du vill ha fler funktioner kan du uppgradera till Advanced Shopify för $ 299, eller bara standard mellannivå Shopify nivå för $ 79 per månad. Det finns möjlighet att komma åt Shopify Plus för företag, men detta är egentligen bara värt att överväga när ditt företag växer i astronomisk skala.

Steg 2: Registrera dig med Oberlo

oberlo registrering - oberlo recensioner

När du har din Shopify måste du skapa ett konto hos Oberlo också. Detta gör att du kan utforska de olika produkter som du kan sälja på din webbplats. Kolla in Oberlo-miljön ett tag och gå sedan till ShopifyApp Store så att du kan länka din Shopify och Oberlo-konton.

Kom ihåg att när du länkar ett Oberlo-konto till ett Shopify profil kan du inte ta bort länken och ansluta samma butik till ett separat Oberlo-konto. Du måste starta ett helt nytt Shopify ta hänsyn till detta, så det är viktigt att ta detta steg på allvar. Om du har några problem, kontakta Shopify team för råd om vad du ska göra nästa.

För att länka din Oberlo och Shopify konton, besök Oberlo-sidan i Shopify app store och klicka på Lägg till app. Du måste vara inloggad Shopify att göra detta.

oberlo lägg till app - oberlo recension

Oberlo kommer att be om tillstånd för att hantera dina data, produkter och orderinformation. Du måste gå med på att ge Oberlo alla dessa funktioner genom att klicka Installera app. 

Steg 3: Anslut Oberlo till din butik

När du har installerat Oberlo är det dags att ansluta appen till din butik. Besök webbplatsen och klicka på lägg till Oberlo till Shopify för att registrera dig för ett konto. Välj på instrumentpanelen Anslut en butik, Vid denna punkt, om du inte är inloggad Shopifymåste du ange webbplatsens information.

Oberlo ber dig om tillstånd för att hantera dina produkter, beställningar och annan data. Klicka på för att ge Oberlo behörighet för alla funktioner installera app. Från din Shopify admin avsnitt, klicka på appar sedan Oberlo för att öppna tjänsten.

För att slutföra installationen måste du bestämma vilka fraktinställningar du ska använda i Shopify. I Shopify admin avsnitt, klicka på Inställningar, sedan frakt och leverans. Du behöver bara fokusera på fraktavsnittet här. Detta innehåller den allmänna och anpassade frakt du kan använda för dina kunder.

Steg 4: Fyll i din leveransprofil

Fraktprofiler inom Oberlo låter dig justera dina fraktinställningar för att passa ditt företags behov, oavsett om du uppfyller beställningar, dropshipping med Oberlo, eller sända produkter hemifrån. Du kan till och med få tillgång till olika priser för att skicka vissa produkter till specifika platser.

Dina affärsbehov hjälper dig att avgöra hur många fraktprofiler som passar dig. Om du vill ha samma regler för frakt på alla dina produkter behöver du bara använda den allmänna fraktprisprofilen. Denna profil börjar på varje Shopify webbplats du ansluter till Oberlo automatiskt. Det fantastiska med detta allmänna fraktkostnadsalternativ är att det omedelbart inkluderar alla dina produkter, så att du inte behöver angedividubbelt.

Om du letar efter olika fraktregler för olika platser eller produkter måste du använda anpassade fraktpriser funktion för att skapa anpassade fraktprofiler. Dessa profiler måste skapas manuellt och du kan komma åt upp till 100 av dem, vilket innebär att du har mycket flexibilitet för dina olika typer av produkter.

När du är klar med att hantera dina fraktprofiler är du redo att börja sälja produkter med Oberlo. Så enkelt är det!

Vem ska använda Oberlo för sin onlinebutik?

Denna fråga är ganska enkel eftersom alla butiker som har dropshipping bör överväga att genomföra Oberlo. Det tar bara några minuter och systemet minskar tiden som spenderas med dropshipping. Du kan också hitta kvalitetsleverantörer till rimliga priser. Kort sagt, det är hur dropshipping borde vara.

Vem som helst kan registrera sig för ett Oberlo-konto och börja lägga till produkter i sin butik. Under åren har otaliga butiksägare delat sina framgångshistorier. Tänk bara på att Oberlo inte kan göra allt. Det kan göra det enkelt att undvika att lagra dina egna produkter, men det fungerar inte med alla butiker WooCommerce butiker.

Dessutom kan du behöva spendera lite tid på att undersöka leverantörer för att säkerställa att du får den bästa kvaliteten på produkter, engagerande produktbeskrivningslösningar och en rad snabba leveransalternativ. Observera att vissa AliExpress-leverantörer inte är snabbast att leverera produkter till kunder.

Om du har några frågor om detta Oberlo granskning, snälla meddela oss i kommentarfältet nedan.

Oberlo
Betyg: 5.0 - Granskning av

Rebekah Carter

Rebekah Carter är en erfaren innehållsskapare, nyhetsreporter och bloggare som specialiserat sig på marknadsföring, affärsutveckling och teknik. Hennes expertis täcker allt från artificiell intelligens till programvara för e-postmarknadsföring och enheter med utökad verklighet. När hon inte skriver spenderar Rebekah det mesta av sin tid på att läsa, utforska det fria och spela.

Kommentarer 45 Responses