Oberlo Review (augustus 2022): migreren van de stopgezette Dropshipping app

Als u zich abonneert op een dienst via een link op deze pagina, kan Reeves and Sons Limited een commissie verdienen. Zie onze ethische uitspraak.

Oberlo is een prominente dropshipping app met plannen om alle operaties in juni 2022 stop te zetten. Onze vorige Oberlo-recensie sprak lovend over de Shopify-exclusive dropshipping oplossing, maar Shopify kocht uiteindelijk de app en nam de beslissing om de activiteiten te staken. Net als bij veel overnames in de technische ruimte, Shopify leek Oberlo om verschillende redenen te hebben gekocht, maar vooral om een ​​volledig geïntegreerd dropshipping oplossing, terwijl ze ook de technologie van Oberlo combineerden met tools die ze aantrekkelijker vonden.

Na overweging, Shopify besloten om een ​​app van derden, DSers genaamd, als primaire app te gebruiken dropshipping oplossing. We weten niet zeker hoeveel van de Oberlo-technologie is overgedragen voor het partnerschap, of helemaal niet, maar één ding is zeker: Oberlo is niet meer en alle eerdere Oberlo-gebruikers moeten hun accounts overzetten naar DSers, of een alternatief dropshipping gebruiken, om een ​​soort van dropshipping functionaliteit.

Hoe te migreren naar een ander Dropshipping Apps (terwijl u uw inventaris behoudt)

Voor alle Oberlo-verkopers is het doel om al je voorraad te behouden, maar deze over te dragen aan een andere dropshipping app zonder problemen. Het is ook belangrijk dat je volgende dropshipping app heeft een veelbelovende toekomst, integreert goed met Shopify, en biedt tools die vergelijkbaar zijn met wat Oberlo in de eerste plaats had.

Shopify beveelt zijn externe partner DSers aan, wat zeker een haalbare oplossing is, maar we zullen ook migraties van Oberlo naar andere populaire apps behandelen die misschien aantrekkelijker lijken, afhankelijk van uw situatie.

Enkele van de beste apps om naar te migreren vanuit Oberlo zijn:

Als alternatief kunt u kiezen voor een dropshipping app met zijn eigen productsourcing - niet van AliExpress - waar je geen producten van Oberlo kunt overzetten. In die situatie ben je waarschijnlijk op zoek naar een nieuwe start met een ander systeem, of wil je print-on-demand sourcing proberen. Enkele van die opties zijn:

Hoe te migreren van Oberlo naar DSers

Als het aanbevolen Oberlo-alternatief van Shopify, DSers is waarschijnlijk de beste gok die je hebt om vergelijkbare functies te behouden en zonder problemen je inventaris over te dragen.

Om dat te laten gebeuren, doorloopt u deze stappen.

Log in op uw Oberlo-dashboard en klik op Home.

Migratie van Oberlo naar DSers

Klik op de App toevoegen knop om DSers te installeren. Zorg er ook voor dat Oberlo nog steeds is geïnstalleerd op uw Shopify account zodat de migratietool de twee accounts kan matchen.

DSers-app verplaatst van Oberlo-recensie

Ga verder met de volgende stappen:

  1. Maak een DSers-account aan (of log in op uw DSers-account als u er al een heeft).
  2. Zoek de Start de migratie knop, en klik daarop.
  3. Wacht tot je een ziet Succes bericht dat de voltooiing van de migratie bevestigt.

Dit gebeurt er na de migratie:

  • Dit proces draagt ​​alle inventaris, bestellingen, instellingen en importen over van Oberlo naar DSers.
  • Uw Oberlo-account wordt overgezet naar Alleen lezen, wat betekent dat je niets anders kunt aanpassen op het Oberlo-account.
  • U ontvangt een gratis abonnement op DSers, met de mogelijkheid om te upgraden naar een premium abonnement.
  • Je hebt toegang tot alle inventaris via de DSers-app in plaats van de Oberlo-app in de Shopify dashboard.

Hoe te migreren van Oberlo naar Ali Orders

Ali Orders by Fireside Apps biedt een strak dashboard, gratis Chrome-extensie en snelle migratie om alle Oberlo-producten naar Ali Orders te verplaatsen.

Om dat te laten gebeuren, Ali-bestellingen installeren naar Shopify.

app-knop toevoegen

U zou een melding moeten zien om gegevens over te dragen van Oberlo naar Ali Orders. Klik op de Synchroniseren met Oberlo knop.

synchroniseren met oberlo-knop

Je zal moeten installeer de Ali Orders Chrome-extensie voordat u de synchronisatie uitvoert.

extensie installeren

Oberlo zou in een apart tabblad moeten openen en je zult een Synchroniseren voortgangspercentage in het Ali Orders-dashboard.

synchroniseren met Oberlo Als het allemaal klaar is, zou je je Oberlo-producten en bestellingen op de juiste Ali Orders-pagina's moeten zien. Houd er rekening mee dat er geen instellingen worden overgedragen naar Ali Orders, dus het kan zijn dat u deze moet aanpassen.

Hoe te migreren van Oberlo naar EPROLO

EPROLO is een dropshipping en print-on-demand oplossing met snelle levertijden, lage kosten en mogelijkheden voor direct contact met productleveranciers. Er zijn maar een paar handmatige stappen nodig om Oberlo-producten naar EPROLO te verplaatsen.

Begin met het installeren van EPROLO aan jouw Shopify shop in shop.

EPROLOGa in het EPROLO-dashboard naar Ali-product importeren. Plak een AliExpress-URL van uw Oberlo-account. Klik op de import knop.

import knop

Om die te vinden individubbele AliExpress-URL's, ga naar Oberlo en klik op een product. Scroll naar de link onder AliExpress Producten. Dit opent de AliExpress-productpagina, waar u de URL kunt kopiëren.

krijg Oberlo-URL

Navigeer vervolgens naar de import Lijst in EPROLO. Klik op de Duwen naar winkel knop voor alle producten die u wilt synchroniseren met EPROLO en uw Shopify shop in shop.

duwen om op te slaan

Daarna zie je het item in de Mijn producten lijst, en op je Shopify shop in shop.

mijn producten - Oberlo review

Hoe te migreren van Oberlo naar Spocket

Spocket doet de slag voor dropshippers door meer lokale leveranciers aan te bieden, met name aan dropshippers in de VS en het VK. Op deze manier ontvang je aanzienlijk snellere verzending en vaak artikelen van hogere kwaliteit. Spocket synchroniseert ook met AliExpress om uw verkoop van verschillende leveranciers te combineren.

Oberlo-producten verplaatsen naar: Spocket, begin met het installeren van de Spocket app naar Shopify.

toevoegen spocketInstalleer de AliScraper Chrome-extensie van Spocket. Zorg er ook voor dat beide Spocket en Oberlo zijn op dezelfde geïnstalleerd Shopify winkel, en dat u dezelfde taalinstellingen hebt geconfigureerd voor beide apps.

Ga met de AliScraper-extensie actief naar de Producten tabblad in Oberlo. Je zou nu een moeten zien trekken Producten tot Spocket knop. Klik daarop.

producten migreren vanuit Oberlo

De AliScraper-extensie neemt het over om al uw Oberlo-items te migreren, waarna u ze in de lijst ziet staan Mijn producten pagina in Spocket.

Aliscraper van Oberlo recensie

Oberlo-bestelgegevens migreren naar andere Dropshipping Apps

Sommige apps van derden, die geen DSers zijn, beperken de migratie van Oberlo naar uw productgegevens. Maar als u ook bestelgegevens wilt migreren, moet u deze handmatig vanuit Oberlo exporteren.

Ga gewoon naar Oberlo, klik op Bestellingen, selecteer vervolgens de Exporteren knop. Sommige apps hebben hun eigen manier om de bestelgegevens te importeren, of u moet die meest recente bestellingen in een Excel-spreadsheet beheren.

Oberlo-recensie om te exporteren

Veelgestelde vragen over de stopzetting van Oberlo

Met de sluiting van Oberlo in juni 2022 betekent dit dat u de toegang tot uw volledige account verliest en dat al uw producten, activa en accountgegevens worden verwijderd.

Met zo'n betrouwbaar dropshipping app wordt gesloten, hebben verkopers vragen die beantwoord moeten worden. Wij zijn hier om te helpen. Bekijk de veelgestelde vragen hieronder om je zenuwen te kalmeren en ervoor te zorgen dat alle gegevens van Oberlo correct worden overgedragen.

Wat zijn mijn opties als ik wil behouden? Dropshipping?

Je hebt verschillende opties om te overwegen voordat Oberlo de activiteiten afsluit:

  1. Migreer alle Oberlo-gegevens naar de aanbevolen DSers-app voor de meest naadloze ervaring.
  2. Migreer alle Oberlo-gegevens naar een andere app van derden met vergelijkbare functionaliteit. We raden aan om meerdere te testen dropshipping apps om te zien welke het beste bij uw bedrijf passen. Maar misschien krijg je sindsdien niet zo'n geweldig migratieproces Shopify ondersteunt geen enkele app behalve DSers.
  3. Laat uw Oberlo-account gewoon verlopen op 15 juni 2022. Na die datum wordt Oberlo verwijderd van uw Shopify account en alle gegevens gaan verloren.

Zal ik alles verliezen?

Niet als u de nodige stappen onderneemt om Oberlo-gegevens te migreren naar een nieuwe dropshipping app vóór 15 juni 2022.

Iedereen zal op die datum zijn Oberlo-account verliezen, maar er zijn tal van alternatieve apps - waarvan er vele op dezelfde manier werken als Oberlo - om je gegevens naar te verplaatsen. DSers wordt aanbevolen door Shopify, maar we hebben er nog een aantal genoemd in dit artikel.

Waarom stopt Oberlo?

Dat is moeilijk te zeggen. Shopify nam Oberlo in 2017 over, waardoor het leek alsof de e-commercegigant plannen had om een ​​ingebouwde integratie tot stand te brengen voor een verbeterde dropshipping beleven. Er gingen een aantal jaren voorbij, en dat is een beetje wat Shopify deed. Ze hebben de app niet zo veel veranderd, maar ze zijn doorgegaan met de ontwikkeling; en ze sloegen een "By" Shopify”-label op Oberlo in de App Store.

Maar helaas, Shopify maakte uiteindelijk de aankondiging om Oberlo te sluiten, wat het einde betekende op 15 juni 2022.

Oberlo en Shopify verklaren dat de sluiting in het belang van de handelaren is en dat ze allemaal verhuizen dropshipping bewerkingen naar een meer "optimale" app van derden genaamd DSers. We weten dat dit allemaal erg vaag is, maar hier is wat speculatie over wat er mogelijk is gebeurd:

  • Misschien Shopify verwierf Oberlo om elke concurrentie die het vormde aan zijn echte partner, DSers, te verpletteren.
  • Misschien Shopify verwierf Oberlo, voerde tests uit en ontdekte dat DSers in feite een sterkere was dropshipping Product. Dus, Shopify heeft mogelijk besloten om de verliezen op de Oberlo-aankoop te minimaliseren door deze eenvoudig af te sluiten en naar een app van derden te gaan.
  • Misschien was Oberlo te duur om te exploiteren, of was het niet winstgevend genoeg. Shopify had dit misschien als een test gezien en besloot in plaats daarvan terug te gaan naar een externe ontwikkelaar die de complexiteit van dropshipping.
  • Misschien Shopify gepland om Oberlo te verwerven om bepaalde elementen te verkrijgen, zoals de code voor het vinden van dropshipping producten, de interface of zelfs de mensen die bij Oberlo werkten. In dit geval hebben ze het misschien als voordeliger gezien om gewoon het bedrijf te kopen, te nemen wat ze nodig hadden en vervolgens de rest van de app te sluiten.

Er zijn veel scenario's die hadden kunnen spelen, maar dit zijn de gebruikelijke verdachten. Hoe dan ook, we hebben de laatste van Oberlo gezien, dus alleen de tijd zal leren of we delen van het verleden van Oberlo zien geïntegreerd in Shopify, of als het meer een strategisch of winstgevend spel was.

Wanneer is de laatste dag dat ik toegang kan krijgen tot mijn Oberlo-account?

15 June 2022 is de belangrijkste datum om te onthouden over de sluiting van Oberlo. Dat komt omdat alle gegevens van uw account na die datum worden verwijderd en er geen manier is om terug te gaan naar uw account of gegevens uit het verleden op te halen.

Enkele andere data om te onthouden:

  • Mei 11, 2022: De allerlaatste dag dat je een nieuw account mag maken en de Oberlo-app op je . mag zetten Shopify shop in shop.
  • Mei 12, 2022: De datum waarop de Oberlo-app wordt verwijderd uit de Shopify App Store, dus je ziet het nooit meer in de winkel en je kunt het ook niet installeren.

Krijg ik mijn geld terug voor een ongebruikt Oberlo-abonnement?

Ja.

Alle premium Oberlo-abonnementen hebben de mogelijkheid om een ​​terugbetaling te krijgen, waarvan sommige automatisch gebeuren. We raden je aan om je Oberlo Premium-account zo snel mogelijk te annuleren om ervoor te zorgen dat je de grootst mogelijke terugbetaling krijgt, aangezien ze verkopers lijken terug te betalen op basis van wanneer je wordt gefactureerd.

Houd er rekening mee dat de terugbetalingen afhankelijk zijn van waar u in de eerste plaats voor Oberlo bent gefactureerd:

  • Facturering op Oberlo: Je krijgt een directe terugbetaling na het annuleren van je account, in de vorm van je oorspronkelijke betaalmethode.
  • Facturering aan Shopify: Shopify betaalt u terug in de vorm van Shopify App Store-tegoed, niet de originele betaalmethode.

Nogmaals, we raden je aan om je huidige Oberlo-abonnement te annuleren om een ​​terugbetaling te garanderen. Om dat mogelijk te maken, moet u daadwerkelijk downgraden van het premium-abonnement naar het gratis Explorer-abonnement.

Hier is hoe:

  1. Ga naar je Oberlo-dashboard. Klik op uw accountnaam in de rechterbovenhoek. Klik Accountinstellingen > Uw abonnement.
  2. Selecteer het Schakel abonnement knop.
  3. Kies het Ontdekker Plan.
  4. Kies de optie om Start Plan.

Is het mogelijk om mijn producten, instellingen en importlijst vanuit Oberlo te exporteren?

Ja, maar het hangt ervan af voor welke app je in de toekomst gaat gebruiken dropshipping:

  • Voor DS'ers: Gebruik het hierboven beschreven migratieproces om alles, zoals producten, importen en instellingen, naar DSers te verplaatsen.
  • Voor elke andere derde partij dropshipping app: U moet bestellingen handmatig exporteren vanuit Oberlo met behulp van een XLSX-bestand of CSV. De meeste van hen hebben ook geautomatiseerde productmigratiemethoden die worden beschreven in onze tutorials eerder in dit artikel.

Is er een manier om mijn Oberlo-facturen te krijgen nadat de app is verdwenen?

Ja.

Maar het hangt af van hoe u wordt gefactureerd. Sommige verkopers worden gefactureerd voor de Oberlo-app via Shopify, terwijl anderen betalen via het Obero-dashboard.

Als je gefactureerd wordt via Oberlo, zijn alle facturen beschikbaar door een e-mail te sturen naar dit adres: [e-mail beveiligd] Vraag eenvoudig uw eerdere Oberlo-facturen aan en zij zullen ze naar u opsturen.

Als u wordt gefactureerd via Shopify, vindt u uw facturen in de Shopify dashboard. Om ze te vinden, ga naar Instellingen > Facturering.

Helpen! Mijn migratie werkt niet!

Zorg er om te beginnen voor dat u zowel de Oberlo- als de DSers-app op de Shopify dashboard. Als je vóór deze aankondiging al DSers had geïnstalleerd, kan het voor je account moeilijk zijn om DSers aan Oberlo te koppelen. In dat geval moet u kunnen kiezen welke app u als gegevensreferentie wilt gebruiken. Dit is belangrijk voor het verplaatsen van zaken als prijsregels.

Als je nog steeds problemen ondervindt bij het migreren van Oberlo naar DSers, neem dan contact op met het Oberlo-ondersteuningsteam op: [e-mail beveiligd] Er is ook een livechatmodule in het Oberlo-dashboard waar u hulp kunt vinden.

Helaas, Shopify en Oberlo zal niet veel klantenondersteuning bieden als u van plan bent gegevens van Oberlo naar een andere app dan DSers te migreren. Echter, afhankelijk van de dropshipping app, kunt u mogelijk contact opnemen met die specifieke app-ontwikkelaar voor hulp bij het handmatig verplaatsen van gegevens van Oberlo naar hun app.

Welke elementen worden overgedragen als ik besluit te migreren naar DSers?

Bijna alle gegevens van uw Oberlo-account worden verplaatst naar de DSers-app, waaronder:

  • Inventaris
  • Invoer
  • Bestellingen (verleden en actueel)
  • Instellingen

Belangrijk: Traceringsgegevens van zendingen blijven in de Shopify dashboard. U kunt uw trackingcodes voor verzendingen dus niet vinden in DSers zoals u zou doen bij Oberlo. Het is echter nog steeds toegankelijk door in te loggen op uw AliExpress of Shopify accounts.

Krijg ik dezelfde functies met DSers als in Oberlo?

Niet precies, maar het komt in de buurt.

Om te beginnen ondersteunt DSers een breed scala aan talen, vergelijkbaar met hoe Oberlo vertalingen aanbood. Sommige van de talen zijn Engels, Italiaans, Spaans, Frans en Duits. Wat geweldig is, is dat je taalvoorkeur van Oberlo automatisch wordt overgedragen naar DSers.

Verder kun je verwachten dat deze functies in DSers vrij gelijkaardig zijn als in Oberlo:

  • Automations
  • Individubbele bestellingen
  • Massa bestelling
  • Directe AliExpress-picking
  • Directe invoer van AliExpress
  • Synchroniseren met je Shopify shop
  • Kosteneffectieve verzendmethoden
  • Voorraadbeheer
  • Varianten
  • Automatische prijsbepaling
  • Volgnummers
  • Statusupdates van bestellingen
  • Een Chrome-extensie
  • Lijsten importeren
  • Populaire leveranciers

Is het gratis om je aan te melden voor DSers?

Ja.

DSers biedt een gratis Basic-account aan. In feite worden alle Oberlo-gebruikers automatisch op het Basic-abonnement geplaatst, waarna u kunt upgraden naar een van de vele premium-abonnementen voor meer functies.

De plannen omvatten:

  • Geavanceerd: $ 19.90 per maand
  • Pro: $ 49.90 per maand
  • Enterprise: $ 499 per maand

Waarom deed Shopify Kies DSers als nieuw Dropshipping App op de eerste plaats?

Samen met Shopifybesluit om Oberlo te sluiten, is het antwoord op deze vraag pure speculatie. De uitleg door Shopify en Oberlo zijn vrij vaag, maar DSers hebben wel een strikingly vergelijkbare interface en functies ingesteld op Oberlo. Het is dus mogelijk dat Shopify vond het voordeliger om samen te werken met een app van derden dan om verder te gaan met de eigen overname van Oberlo. Of misschien vonden ze dat DS'ers Oberlo in sommige gebieden versloegen. Het is niet helemaal duidelijk.

Is het verplicht om DSers te kiezen? Of kan ik met een andere app gaan?

Nee, in feite is dit een geweldige tijd om andere te verkennen dropshipping apps die mogelijk functies hebben die u eerder miste. Het is ook mogelijk om goedkopere oplossingen te vinden, of oplossingen die sterkere producten voor uw niche bieden.

Echter, Shopify beveelt DSers ten zeerste aan als zijn officiële dropshipping partner. Ze hebben een directe migratie voor alle Oberlo-gegevens en stellen zelfs dat het niet helemaal mogelijk is om al uw gegevens handmatig te exporteren, dus het kan zijn dat u nieuwe producten moet maken of helemaal opnieuw moet beginnen in termen van uw instellingen als u een dropshipping app buiten DSers.

Onze oude Oberlo-recensie

Als je geïnteresseerd bent in onze oude Oberlo-recensie - voor vergelijkings- of archiveringsdoeleinden - kun je deze hieronder bekijken. Houd er rekening mee dat Oberlo in juni 2022 zijn activiteiten heeft gestaakt, na de aankoop van Shopify, die besloot Oberlo te beëindigen ten gunste van een beter presterende app van derden voor dropshipping, genaamd DSers.

Een kleurrijke megafoonillustratie

Gratis webinar: Snel een winstgevende start maken? Dropshipping Shop

Leer hoe u producten met een hoge marge kunt vinden, deze in uw winkel kunt importeren en snel kunt verkopen.

Oberlo is geen volledig e-commerceplatform, maar eerder een extensie die u kunt installeren op sites waarop is gebouwd Shopify en andere plaatsen.

Oberlo is gemaakt om mensen te helpen zo snel en kosteneffectief mogelijk toegang te krijgen tot de e-commerceomgeving en behoort tot de dropshipping ruimte. Als je er nog nooit van hebt gehoord dropshipping voorheen houdt het in wezen in dat u de zorgen over opslag en vervulling uit uw verkoopproces verwijdert.

In plaats van artikelen te kopen, op te slaan en naar klanten te verzenden wanneer ze een aankoop doen, plaatst u alleen een bestelling bij een leverancier wanneer een klant een product koopt dat op uw website wordt vermeld. Met Oberlo kunt u producten van AliExpress en vergelijkbare sites rechtstreeks naar uw exporteren Shopify shop in shop.

Oberlo is opgericht in 2015, maar is de laatste jaren enorm populair geworden. Tegenwoordig is het een van de meest populaire applicaties in de Shopify marktplaats.

Het doel van de tool is om snel producten te importeren naar dropship terwijl u achterover leunt en Oberlo te laten verpakken en de producten naar uw klanten te verzenden.

Een voordeel voor Shopify klanten is dat Oberlo vooraf is geïnstalleerd voor nieuw Shopify zodat handelaren snel producten kunnen zoeken en toevoegen vanaf het moment dat ze zich aanmelden Shopify.

Oberlo recensie - shopify app store

Hoewel Oberlo wereldwijd beschikbaar is, is het vermeldenswaard dat het uitsluitend werkt met Shopify winkels. Als je een dropshipping zaken doen met een WordPress-site of iets anders, dan moet je een andere applicatie proberen.

Toch het feit dat Oberlo alleen werkt met Shopify zal voor de meeste mensen niet zo'n groot probleem worden. Shopify is een van de meest populaire en veelzijdige platforms voor het winkelend publiek van vandaag. Het is veel voor op zijn concurrenten en het is ook redelijk betaalbaar.

Als je een beginner bent in de eCommerce-wereld, is het alleen nodig een paar minuten om een ​​winkel mee te lanceren Shopify en voeg Oberlo toe aan de mix.

Zodra je een account hebt aangemaakt op Shopifykunt u in de app store naar Oberlo zoeken en deze met één klik op de knop installeren. Met Oberlo hoeft u niet al uw bestellingen zelf uit te voeren. Al uw verkopen op Shopify synchroniseer onmiddellijk met Oberlo. Nadat u het product dat u wilt verkopen heeft gevonden en in uw winkel heeft gepubliceerd, hoeft u alleen maar uw bestellingen in Oberlo te controleren met de bestelknop.

Telkens wanneer u op de bestelknop klikt, opent Oberlo AliExpress, toont het de aankoopgeschiedenis en voegt de producten die u nodig heeft toe aan uw winkelwagentje. Van daaruit vult u gewoon de verzendgegevens in en u bent op weg naar een tevreden klant.

Nadat de bestelling is verzonden, werkt Oberlo automatisch de status van uw online zakelijke winkel bij en stelt de koper hiervan op de hoogte. Het is een van de meest aantrekkelijke dropshipping app-opties beschikbaar omdat het zo eenvoudig te gebruiken is!

Klinkt best goed, toch? Laten we kijken of het je geld waard is.

Btw, hier is een video review van Shopify gemaakt door mijn collega Joe.

YouTube-video

Orbelo Review: voors en tegens

Alle producten worden geleverd met hun positieve en negatieve punten, en hetzelfde geldt voor Oberlo. Voor velen is deze tool een van de beste manieren om online te verkopen. Er zijn echter ook enkele nadelen aan Oberlo.

Oberlo Voordelen 👍

  • Gelijktijdige integratie met Shopify
  • Snel en veilig product importeren van AliExpress
  • Makkelijk te gebruiken interface met een vriendelijke interface
  • Geautomatiseerde uitvoering van productorders
  • Dagelijkse productsynchronisatie
  • Voorraad- en prijsautomatisering
  • Extra schaalbaarheid voor groeiende bedrijven
  • Gratis Chrome-extensie
  • Opties voor het volgen van verkopen en verzending
  • Mogelijkheid om van leverancier te veranderen wanneer u maar wilt
  • Prijsopmaakopties
  • ePacket ingebouwde filter

Oberlo Nadelen 👎

  • Werkt alleen met Shopify
  • Geen optie om als zelfstandige dienst te werken
  • Geen van de producten wordt in Oberlo bewerkt
  • Alleen AliExpress wordt ondersteund

Oberlo Review: Functies

oberlo recensie - oberlo homepage

Doel van Oberlo is om uw online winkel te verbinden met duizenden leveranciers en fabrikanten. Op deze manier kun je een aantal producten kiezen en deze synchroniseren met je winkel. De contentcreatie (voor productpagina's) wordt meestal voor u gedaan en u hoeft niet te bellen om de juiste leveranciers te vinden.

Er is ook het extra voordeel dat u uw producten niet hoeft op te slaan, in te pakken of te verzenden. Op deze manier verlies je wel wat controle over je product, maar de functies van Oberlo lijken het de handelaar gemakkelijk te maken. U heeft niet veel kapitaal nodig om aan de slag te gaan en de integratie verloopt ongeveer net zo soepel als ze komen.

Laten we het nu hebben over enkele van de specifieke Oberlo-functies:

Indrukwekkend importeren van leveranciers

Oberlo review - importeer product

De primaire functie die u krijgt Oberlo is het importeren van AliExpress. Omdat zoveel dropshippers AliExpress gebruiken om producten te vinden en verkopen, is het een wonder waarom een ​​dergelijke tool niet eerder is uitgekomen. U krijgt niet alleen toegang tot duizenden leveranciers op AliExpress, maar de productafbeeldingen, details en prijzen zijn allemaal precies daar voor u.

Iedereen die AliExpress heeft gebruikt weet dat het vrij eenvoudig is om te zoeken naar een sleutelwoord en een product te vinden dat goed in uw winkel kan passen. En het Oberlo-systeem maakt het zoveel gemakkelijker. Kortom, u kunt uw gebruikelijke navigatie voltooien, maar deze keer ontvangt u een Oberlo-knop waarmee het gewenste product automatisch wordt geïmporteerd in uw online winkel. Er is niets meer aan de hand.

Er is meer

Oberlo gebruikt om alleen een verbinding met AliExpress aan te bieden. Het enige vervelende daaraan is dat de meeste leveranciers uit China kwamen. Bedrijven elders zouden dus vast komen te zitten met zeer lange verzendtijden. Oberlo heeft nu echter twee andere soorten leveranciers toegevoegd: Oberlo Verified Suppliers en Oberlo Suppliers. De vaste Oberlo-leveranciers zijn bedrijven die zijn doorgelicht en gecontroleerd op de Oberlo-markt. Velen van hen bevinden zich over de hele wereld en hebben betere verzendtijden dan AliExpress. De door Oberlo Verified leveranciers zijn de best presterende die door Oberlo zijn uitgekozen als de beste van de beste.

Een mooie interface voor het beheren van producten

Oberlo review - beheer producten

Net als bij de WordPress-configuratie, de Oberlo dashboard heeft een overzichtelijk menu aan de linkerkant voor het voltooien van een breed scala aan taken. U kunt bijvoorbeeld naar producten zoeken, uw aanbevolen producten instellen, lijsten importeren of uw producten bekijken. Alle items in uw winkel zijn op een redelijke manier georganiseerd, met informatie over uw verkopen en inkomsten voor elk item.

Oberlo review - toevoegen / bewerken product

Een product bewerken op Shopify kan met één klik worden gedaan, dus in wezen heb je twee dashboards in deze situatie. Geen van de productdetails wordt echt beheerd op het Oberlo-dashboard. In plaats daarvan zou je naar je toe gaan Shopify website en maak dat af.

Probeer Oberlo gratis

Geautomatiseerde Orderverwerking

Oberlo review - orderverwerking

Dit is mijn favoriete onderdeel van de Oberlo platform omdat het maakt dropshipping wat het zou moeten zijn: Super Easy. Zodra een bestelling binnenkomt via uw online winkel, hoeft u alleen maar dat product in uw inventaris te lokaliseren en op de knop Product bestellen te klikken. U kunt enkele producten aan uw eigen winkelwagen toevoegen, zelfs als de artikelen van verschillende leveranciers komen.

Het beste is dat zodra je op die knop drukt, al het andere automatisch door Oberlo wordt afgehandeld. Ze verpakken en verzenden de artikelen zodat uw klanten niet weten dat u dat bent dropshipping, en u hoeft zich geen zorgen te maken over het opslaan, verpakken of verzenden van uw producten.

Voorraad- en prijsautomatische updates

Voorraad wordt constant beheerd, zodat u nooit een artikel verkoopt dat niet op voorraad is. Hetzelfde geldt voor de prijs. Dus als een prijs van het einde van de leverancier daalt, ontvangt u een melding als u de prijzen op uw eigen website wilt aanpassen.

Snelle leverancierswijzigingen

Oberlo-review - voorraadbeheer

Met OBerlo, krijg je toegang tot miljoenen AliExpress en Oberlo Verified-producten. Ze testen momenteel een breed scala aan gecertificeerde leveranciers. Dit zijn handige leveranciers en u kunt beoordelingen bekijken om te zien welke soorten producten zij leveren. Bij één leverancier blijven is ook niet nodig. Als u merkt dat een andere leverancier een betere prijs heeft, kunt u met een simpele klik op de knop overschakelen naar de betere.

Oberlo Review: Aanbod

Miljoenen producten zijn beschikbaar voor u om uit te kiezen in Oberlo. U kunt door de verschillende categorieën zoals schoonheid, huis en sieraden bladeren, terwijl u ook zoekt in de zoekbalk.

Oberlo review - zoek naar producten

Vanzelfsprekend is de aanvoer geen probleem Oberlo. Het is veruit de beste dropshipping oplossing als het gaat om het aantal producten. Bovendien kunt u elk product bekijken om zaken als prijzen, kleur, hoeveelheid en verzending te zien.

Oberlo review - aliexpress

Oberlo prijsoverzicht

Elk plan van Oberlo begint met een Gratis proefperiode van 30-dag, waardoor u een indruk krijgt van wat u kunt verwachten als u gaat betalen. U kunt uw account ook op elk moment annuleren en uw abonnementslimieten overschrijden zonder uw bestelproces te beïnvloeden. Een ding om in gedachten te houden is dat als u een planlimiet overschrijdt, de dropshipping onderdeel van de service, dus u moet de bestellingen handmatig verwerken.

Qua prijsstelling is het redelijk, en je hebt drie plannen om uit te kiezen, afhankelijk van de grootte van je winkel.

  • Starter - Voor $0 u ontvangt een configuratie voor 500 producten, 50 bestellingen per maand, dagelijkse productsynchronisatie, automatische orderverwerking, prijsautomatisering, een gratis Chrome-extensie en verkooprapportage.
  • Basic - Voor $ 29.90 per maand u ontvangt een setup voor 10,000 producten, 500 bestellingen per maand, alles van het vorige plan, het volgen van zendingen en het volgen van de orderverwerking.
  • Pro - Voor $ 79.90 per maand je ontvangt een setup voor 30,000 producten, onbeperkt aantal bestellingen per maand, alles van het vorige abonnement en meerdere gebruikers.

Over het algemeen vind ik het leuk Startplan, gezien de ondersteuning voor 500-producten is best een beetje. Het basisplan is het populairst en veel bedrijven hebben het volgen van zendingen en controle van de orderverwerking nodig.

Het gratis startersplan van Oberlo zal zeker veel mensen aanspreken die niet veel budget hebben om aan hun uit te geven dropshipping strategie. U hoeft alleen extra te betalen wanneer uw bedrijf begint op te schalen en nieuwe functies nodig heeft.

Met het Starter-plan van Oberlo heb je niet echt veel initiële fondsen nodig om je te starten dropshipping bedrijf. U koopt alleen bij uw leverancier als een klant bij u koopt, wat betekent dat u de in- en uitgaande cash soepel laat stromen.

U kunt uw eerste verkoop verdienen zodra u wilt met Oberlo, en naarmate uw bedrijf groeit, kunt u nog steeds zoals normaal bestellingen aannemen. Het automatische afhandelingsproces zal zichzelf echter uitschakelen als u uw abonnementslimieten overschrijdt. Dit betekent dat u de verzending zelf moet afhandelen of moet upgraden naar een duurder abonnement.

Een andere bonus van Oberlo is dat u zich niet aan uw plan hoeft te houden als u besluit dat u een andere dienst wilt proberen. U kunt het plan annuleren en uw toepassing verwijderen via het Shopify winkel. Er zijn geen verplichtingen om u ervan te weerhouden iets nieuws te proberen.

Probeer Oberlo gratis

Oberlo Review: Ondersteuning

Omdat het geen volledig e-commerceplatform is, het bedrijf Oberlo behandelt zijn steun zeker behoorlijk serieus. Een volledige blog biedt bijvoorbeeld informatie over updates, strategieën en inspiratie. U kunt zich abonneren op de e-mailnieuwsbrief voor nieuws of informatie bekijken op de sociale mediaplatforms. We merken vaak dat het krijgen van snelle ondersteuning vaak komt wanneer u een bedrijf een bericht op Facebook schiet.

Oberlo review - helpcentrum

Wat betreft het echte vlees van het ondersteuningsteam, Oberlo heeft een groot forum om te spreken met andere mensen die het platform gebruiken. Het forum wordt mooi beheerd met reacties van Oberlo, en het bevat onderwerpen als hoeveel je kunt verwachten in termen van inkomen en hoe je je eigen kunt opbouwen dropshipping merk.

Ten slotte is er een volledige kennisbasis voor diegenen die graag zoeken naar en vragen over Oberlo vinden. Als u een situatie die zich in het verleden heeft voorgedaan, niet kunt vinden, is er ook een knop voor het verzenden van tickets beschikbaar. Qua ondersteuning lijkt Oberlo alle bases te hebben gedekt.

Wat is Dropshipping?

A dropshipping zakendoen is een snelle en gemakkelijke manier om online geld te verdienen. Met dit soort zaken bezit u niet echt de producten die u verkoopt. U koopt geen artikelen en slaat ze op in een magazijn om rechtstreeks naar uw klanten te verzenden. In plaats daarvan kiest u producten die u aan uw winkel wilt toevoegen van een externe leverancier zoals AliExpress.

met dropshippingis de fabrikant verantwoordelijk voor het maken van de goederen, het dragen van inventaris en het verzenden van producten naar klanten over de hele wereld. Aan de andere kant ben je als detailhandelaar verantwoordelijk voor het presenteren van producten aan potentiële klanten, het vermarkten van je bedrijf en het opbouwen van een merk waar je klanten achter kunnen komen. U moet er ook voor zorgen dat de bestellingen bij uw dropshipping leveranciers van uw klanten.

Als bedrijfsmodel Dropshipping stelt je in staat om een ​​groot deel van de stress uit het vervullingsproces te elimineren. U kunt uw eigen e-commerce winkel ontwikkelen, zonder dat u alleen Amazon of eBay hoeft te gebruiken. Bovendien kunt u uw eigen keuze maken Oberlo-prijslijst, met markeringen die u beheert, zodat u uw kansen op winst kunt vergroten.

Terwijl u verantwoordelijk bent voor het beheer van de Shopify app met Dropshipping, en ervoor te zorgen dat uw bedrijf te vinden is op Google, hoeft u zich in ieder geval geen zorgen te maken over het afhandelen en verzenden van bestellingen.

Hoewel Oberlo niet de enige manier is om mee te beginnen dropshipping, het is een van de meest populaire keuzes voor een e-commercebedrijf. Dit geldt met name voor organisaties die al een winkel hebben Shopify.

Een ander ding om in gedachten te houden als u besluit om de dropshipping route, is dat u mogelijk verantwoordelijk bent voor het leveren van uw eigen klantenondersteuning. Als dat het geval is, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat u samenwerkt met een leverancier waarmee u contact kunt opnemen over zaken als vertragingen in de verzending.

Wat is AliExpress Dropshipping?

Oberlo dropshipping wordt soms aangeduid als AliExpress dropshipping, omdat je met de Oberlo-app items van AliExpress-leveranciers kunt kiezen om toe te voegen aan je winkel. Met tools zoals de Oberlo Chrome-extensie kunt u zelfs nieuwe producten aan uw toevoegen Shopify lijst in seconden.

Oberlo is echter niet de enige manier om toegang te krijgen dropshipping via AliExpress. Bedrijven kunnen ook rechtstreeks bij AliExpress bulkproducten kopen en deze zelf naar hun klanten sturen. Echter, Oberlo is de gemakkelijkste manier om toegang te krijgen AliExpress dropshipping, waar u zich geen zorgen hoeft te maken over zaken als het opslaan van producten en het uitvoeren van bestellingen.

Met de Oberlo plugin en AliExpress, kunt u eenvoudig producten, compleet met foto's en beschrijvingen toevoegen aan uw dropshipping opslaan in een kwestie van seconden. Voor beginners in de e-commercewereld is het gebruik van Oberlo.com vaak een veel eenvoudigere manier om geld te verdienen dan om uw hele bedrijf helemaal opnieuw op te bouwen. Er is zelfs een gratis abonnement beschikbaar bij Oberlo om u op weg te helpen met de basisprincipes.

Als je eenmaal hebt geleerd hoe je Oberlo onder de knie hebt, kun je beginnen met andere stappen om het meeste uit je e-commercebedrijf te halen. Dit kan een upgrade naar het pro-plan betekenen Shopify zodat u toegang heeft tot meer functies of gewoon uw SEO-strategie kunt verbeteren. Wat u ook kiest om vervolgens te doen, de Oberlo-leveringsmarktplaats zorgt ervoor dat u op voorraad blijft dropshipping producten.

Een stapsgewijze handleiding voor het instellen van Oberlo met Shopify

Shopify en Oberlo zijn een match made in heaven voor beginnende ondernemers die zo snel mogelijk willen beginnen met online verkopen. Shopify biedt eigenaren van kleine bedrijven alle tools die ze nodig hebben om online op te vallen. De handige technologie voor het bouwen van websites maakt groei snel en eenvoudig, plus er is een marktplaats waar u toegang hebt tot add-on-tools en plugins ook voor meer functionaliteit.

Het Shopify Op Marketplace vind je de Oberlo-app. Oberlo is de go-to-tool voor dropshipping die al met Countr werken Shopify. Als je een Shopify winkel waar je niet zelf verantwoordelijk bent voor het afhandelen van bestellingen, dan is Oberlo de app voor jou.

De vraag is, hoe ga je aan de slag met het aansluiten van Oberlo en Shopify?

Stap 1: Koop je Shopify Account

oberlo instellen met shopify - Meld je aan voor shopify

De eerste stap is het maken van uw Shopify account. Ga naar Shopify en klik op "Start gratis proefversie" als u een voorproefje wilt krijgen van de diensten die u kunt verwachten voordat u zich aanmeldt op de stippellijn. Zodra uw gratis proefperiode van veertien dagen voorbij is, moet u kiezen welke Shopify prijspakket is geschikt voor jou.

Kosten voor basic Shopify beginnen bij $ 29 per maand. Als u meer functies wilt, kunt u upgraden naar Advanced Shopify voor $ 299, of gewoon het standaard middenniveau Shopify tier voor $ 79 per maand. Er is de mogelijkheid om toegang te krijgen Shopify Plus voor ondernemingen, maar dit is eigenlijk alleen het overwegen waard als uw bedrijf op astronomische schaal groeit.

Stap 2: aanmelden bij Oberlo

oberlo aanmelden - oberlo beoordelingen

Als je eenmaal je hebt Shopify account, moet u ook een account bij Oberlo maken. Hiermee kunt u de verschillende producten verkennen die voor u beschikbaar zijn om op uw website te verkopen. Bekijk de Oberlo-omgeving een tijdje en ga dan naar Shopify's app store, zodat u uw Shopify en Oberlo-accounts.

Onthoud dat als je eenmaal een Oberlo-account aan een Shopify profiel, kunt u ze niet ontkoppelen en dezelfde winkel verbinden met een apart Oberlo-account. Je zou een gloednieuwe moeten beginnen Shopify account om dit te doen, dus het is belangrijk om deze stap serieus te nemen. Neem bij problemen contact op met het Shopify team voor advies over wat te doen.

Om uw Oberlo en Shopify accounts, gaat u naar de Oberlo-pagina in het Shopify app store en klik op App toevoegen. U moet zijn aangemeld bij Shopify om dit te doen.

oberlo app toevoegen - oberlo recensie

Oberlo zal toestemming vragen om uw gegevens, producten en bestelinformatie te beheren. U moet akkoord gaan om Oberlo al deze functies te geven door op te klikken Installeer app. 

Stap 3: Verbind Oberlo met uw winkel

Nadat je Oberlo hebt geïnstalleerd, is het tijd om de app met je winkel te verbinden. Bezoek de website en klik op Oberlo toevoegen aan Shopify om u aan te melden voor een account. Selecteer in het dashboard Verbind een winkel, Als u op dit moment niet bent aangemeld Shopify, moet u de informatie van uw site invoeren.

Oberlo vraagt ​​je toestemming om je producten, bestellingen en andere gegevens te beheren. Om Oberlo toestemming te geven voor alle functies, klikt u op installeer app. Van jouw Shopify admin-sectie, klik op Apps harte Oberlo om de service te openen.

Om uw installatie te voltooien, moet u bepalen welke verzendinstellingen u moet gebruiken Shopify. In de Shopify admin-sectie, klik op Instellingen, dan verzending en levering. U hoeft zich hier alleen te concentreren op de sectie Verzending. Dit bevat de algemene en aangepaste verzending die u voor uw klanten kunt gebruiken.

Stap 4: vul uw verzendprofiel in

Met verzendprofielen binnen Oberlo kunt u uw verzendinstellingen aanpassen aan de behoeften van uw bedrijf, of u nu bestellingen afhandelt, dropshipping met Oberlo, of producten vanuit huis verzenden. U heeft zelfs toegang tot verschillende tarieven voor het verzenden van bepaalde producten naar specifieke locaties.

Uw zakelijke behoeften zullen u helpen te bepalen hoeveel verzendprofielen voor u geschikt zijn. Als u dezelfde regels wilt hebben voor het verzenden van al uw producten, hoeft u alleen het profiel algemene verzendtarieven te gebruiken. Dit profiel begint op elk Shopify website die u automatisch met Oberlo verbindt. Het mooie van deze optie voor algemene verzendtarieven is dat deze meteen al uw producten omvat, zodat u deze niet hoeft toe te wijzendividubbel.

Als u op zoek bent naar verschillende verzendregels voor verschillende locaties of producten, moet u de aangepaste verzendkosten functie om aangepaste verzendprofielen te maken. Deze profielen moeten handmatig worden gemaakt en u kunt er maximaal 100 openen, wat betekent dat u veel flexibiliteit heeft voor uw verschillende soorten producten.

Als u klaar bent met het beheren van uw verzendprofielen, bent u klaar om producten te gaan verkopen met Oberlo. Zo simpel is het!

Wie zou Oberlo voor hun online winkel moeten gebruiken?

Deze vraag is vrij eenvoudig omdat elke winkel dat heeft dropshipping zou moeten overwegen om te implementeren Oberlo. Het duurt maar een paar minuten en het systeem bespaart tijd dropshipping. U kunt ook kwaliteitsleveranciers vinden met redelijke prijzen. Kortom, het is hoe dropshipping zou moeten zijn.

Iedereen kan zich aanmelden voor een Oberlo-account en beginnen met het toevoegen van producten aan zijn winkel. Door de jaren heen hebben talloze winkeleigenaren hun succesverhalen gedeeld. Houd er rekening mee dat Oberlo niet alles kan. Het maakt het misschien gemakkelijk om te voorkomen dat u uw eigen producten opslaat, maar het werkt niet met alle winkels, zoals WooCommerce winkels.

Bovendien moet u mogelijk wat tijd besteden aan het onderzoeken van leveranciers om ervoor te zorgen dat u de beste kwaliteit producten krijgt, aantrekkelijke oplossingen voor productomschrijvingen en een reeks snelle verzendopties. Merk op dat sommige AliExpress-leveranciers niet de snelste zijn in het leveren van producten aan klanten.

Als u hier vragen over heeft Oberlo review, laat het ons weten in de comments hieronder.

Oberlo
Rating: 5.0 - Beoordeling door

Rebekah Carter

Rebekah Carter is een ervaren maker van inhoud, nieuwsverslaggever en blogger die gespecialiseerd is in marketing, bedrijfsontwikkeling en technologie. Haar expertise omvat alles, van kunstmatige intelligentie tot e-mailmarketingsoftware en apparaten met uitgebreide realiteit. Als ze niet aan het schrijven is, besteedt Rebekah het grootste deel van haar tijd aan lezen, het buitenleven verkennen en gamen.

Comments 45 Reacties